See also:
» 10.04.2014 - Direktesendt mekling starter i Venezuela
» 01.04.2014 - Amnesty dokumenterer "drap og tortur" i Venezuela
» 20.03.2014 - Krisen i Venezuela: 31 drept, 461 såret, 1854 arrestert
» 12.03.2014 - Venezuelas president forbyr nye protester i Caracas
» 28.02.2014 - Venezuela: Karneval mens demonstranter drepes i gatene?
» 20.02.2014 - Venezuela truer med å sende hæren mot demonstrantene
» 18.02.2014 - Opposisjonsledere arrestert i Venezuela etter protester
» 09.12.2013 - Chavistene vinner lokalvalget i Venezuela











China wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Presidentkandidat Nicolás Maduro (h) under et valgkampmøte i Barinas
© PSUV/Kureren
Politikk - Venezuela

"Chávez er med" i valgkampen i Venezuela

Venezuelas opposisjonsleder Henrique Capriles under valgkampen

© Capriles/Kureren
Kureren, 3. april 2013
- Valgkampen har startet i Venezuela, med en klar fordel for Nicolás Maduro, etterfølgeren til Hugo Chávez. Maduro spiller på båndene til Chávez for alt det er verdt, og hevder til og med at den døde snakker til ham.

Etter at president Chávez døde 5. mars, skal venezuelanerne velge en ny leder den 14. april, og valgkampen ble offisielt åpnet på tirsdag. Fungerende president og presidentkandidat, Nicolás Maduro, etterlot ingen tvil om hva som er hans viktigste tilbud til velgerne: Hugo Chávez.

Maduro - eller "Chávez' sønn" som han liker å bli kalt - holdt i går den første valgtalen sin i Sabaneta, fødestedet til Hugo Chávez. Samlingspunktet var huset der Chávez bodde som barn. Der understreket Maduro at regjeringsprogrammet hans er det samme programmet som Chávez hadde presentert for perioden 2013-19, og at han aktet å fullføre den avdøde presidentens visjoner etter valget.

Ifølge flere venezuelanske medier, leder Maduro fra det sosialistiske regjeringspartiet PSUV klart på meningsmålingene. Maduro har et forsprang på 10 til 20 prosentpoeng foran opposisjonskandidaten Henrique Capriles fra den borgerlige alliansen MUD.

På valgkampåpningen i går demonstrerte Maduro at personkulten omkring Chávez skal sikre at han beholder dette forspranget. Maduro spilte på alle strenger. Han formidlet lengten etter lederen som døde hen, og vek ikke tilbake fra å trekke inn høyere makter og overnaturlige fenomener.

Avisen 'El Nacional' skrev i går at Maduro, sammen med flere av brødrene til Chávez, i et tv-intervju hadde skildret en slik spirituell episode. Samme morgen som valgkampen startet, fortalte Maduro, ba han til Gud og hadde blitt velsignet av en liten fugl som viste seg å være reinkarnasjonen av Hugo Chávez.

"Den lille fuglen så rart på meg, plystret en stund, fløy rundt meg og jeg følte dens ånd," sa Maduro mens han rekonstruerte scenen. "Jeg følte at Han var der og ga meg en velsignelse, og så sa han: 'I dag starter kampen, vi skal vinne, dere har våre velsignelser'."

Capriles mobiliserer mot vold og kriminalitet
Samtidig hadde også den viktigste opposisjonskandidaten, Henrique Capriles, åpnet valgkampen. Capriles måtte imidlertid endre planene sine om en valgkampåpning i delstaten Barinas på kort varsel på grunn av trusler og frykt for voldsepisoder. Dermed holdt kandidaten en improvisert massemønstring i delstaten Monagas i det østlige Venezuela, som også ble godt besøkt.

Kvelden før starten av valgkampen, ledet Capriles en massiv "fredsvandring" gjennom gatene i hovedstaden Caracas. Opposisjonslederen prøvde på denne måten å vise publikum at en av hans "drømmer", det å "vandre nedover gaten på kvelden," fortsatt var mulig under hans ledelse.

Vold, utrygghet og kriminalitet er blant de viktigste spørsmålene og bekymringene blant venezuelanere, og både Maduro og Capriles lover å bedre sikkerheten. Den enorme økningen i kriminaliteten i de siste tiårene er blant de få tingene venezuelanerne enes om at var en svakhet ved Chávez' regjeringstid.



    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.



Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no