See also:











China wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Demonstrantene foran det kypriotiske parlamentet er mot en EU-krisepakke
© Roulla/Twitter/Kureren
Kypros

EU venter på forslag fra Kypros

Tysklands forbundskansler Angela Merkel diskuterer med Kypros' nye president Nikos Anastasiades på fredag, 15. mars

© Rådet for Den Europeiske Union/Kureren
Kureren, 20. mars 2013
- Kypriotene har stemt ned betingelsene for EUs krisepakke, mens bankene fortsetter å være stengt til over helgen. Imens venter EU-toppene på nye forslag fra Kypros om hvordan landet skal betale egenandelen på 5,8 milliarder euro av krisepakken.

Den kypriotiske regjeringen har i dag kjøpt seg mer tid for å unngå statsbankerott ved å beordre at landets banker forblir stengt til minst på tirsdag neste uke. Innen den tid, heter det i Nikosia, er det tvingende nødvendig å finne en løsning på den nødvendige rekapitaliseringen av bankene og nye statslån til Kypros.

Gårsdagens "nei" i det kypriotiske parlamentet til EU-kravet om en tvangsavgift på alle landets bankinnskudd utløste umiddelbar feiring på Kypros, men også blant de svært mange internasjonale stemmene som hadde kritisert EUs betingelser for en krisepakke som "uansvarlig".

Men neiet løser ikke problemene på Kypros. Landets to største banker, Bank of Cyprus og Laiki, står på konkursens rand dersom støtten utenfra uteblir. Nå er det Den europeiske sentralbanken som holder de to kypriotiske enhetene over vann med massive nødkreditter. Også den kypriotiske staten trenger nye kreditter for å kunne betale lønninger og andre løpende utgifter i løpet av våren.

Regjeringen og folket på Kypros er derfor klar over at landet trenger en Plan B. Det tilsynelatende "folkekravet" om at troikaen - EU, Pengefondet og Sentralbanken - skal holdes utenfor en løsning, for å slippe den samme resesjonsspiralen som i Hellas og Portugal, er vokst sterkt gjennom det som betegnes som urimelige krav fra Brussel.

Om dette er realistisk, er et annet spørsmål.

Den kypriotiske finansministeren Michael Sarris er fortsatt i Moskva, der han prøver å forhandle frem bedre betingelser på eksisterende lån, samt nye kreditter. Men prisen for et russisk engasjement kan bli høyere enn for en EU-redningspakke. Det har lekket ut russiske krav om alt fra en åpenlegging av data over russiske bankinnskudd på øya, pantsetting av kypriotiske gassreserver og muligheten for en russisk flåtebase på Kypros.

Det er mange som frykter at kravene vil bli så tøffe at Kypros vil kunne bli et russisk lydrike i generasjoner fremover og fjerne Kypros fra sin europeiske tilknytning.

Det har i dag åpenbart seg at den europeiske forhandlingslinjen ikke er stengt. EU-toppene synes å sette liten lit til forhandlingene med Russland. Beskjeden fra Europa er da også at EU fortsatt er villig til å iverksette en krisepakke for middelhavsøya, men at kravet om en kypriotisk egenandel på 5,8 milliarder euro består.

Blant flere EU-topper uttrykte Tysklands forbundskansler Angela Merkel i dag håp om at EU-forhandlingene med Kypros til slutt ville føre frem. "Kypros er et euroland, og derfor kommer vi til å gjøre alt for å finne en tilpasset løsning også med Kypros," sa Merkel i en tale i Berlin i dag.

Merkel fremhevet at Tyskland og de andre eurolandene sterkt anbefalte at "innskudd på under 100.000 euro ikke blir belastet. Den kypriotiske regjeringen hadde andre forestillinger. Dette avslo parlamentet, noe som vi respektfullt har tatt til etterretning. Derfor venter vi nå på det neste forslaget som kommer fra Kypros," sa forbundskansleren, og stilte seg optimistisk til at en EU-Kypros løsning fortsatt vil kunne finnes.

Les mer om debatten om EU-redningsplan i denne artikkelen: "Kypros takker nei til EU-redningsplan ".




    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.



Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no