See also:











China wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Generalsekretær Torild Skogsholm i CARE-Norge krever mer utenrikspolitikk i valgkampen
© Greg Rødland Buick/Kureren
Innenriks

Organisasjoner krever "utenriks på agendaen" i valgkampen

Kureren, 29. august 2013 - Hjelpeorganisasjonen CARE har satt i gang et opprop der de krever at utenrikspolitikken endelig kommer opp som debattema i valgkampen, og får støtte av andre organisasjoner. Undersøkelser viser at 15 prosent av velgerne er mest opptatt av utenrikspolitikk.

"Fravær av utenrikspolitikk i valgkampen er et demokratisk problem," mener generalsekretæren i CARE-Norge, Torild Skogsholm, som har satt i gang en Twitter-aksjon for å kreve at norske medier konfronterer partiene med utenrikspolitiske spørsmål.

I de to store partilederdebattene på NRK og TV2 ble utenriks- og utviklingspolitikk knapt nok nevnt. "Mediene har i liten grad belyst forskjellene mellom partiene innenfor disse svært viktige temaene," ifølge Skogsholm, som mener at velgere må få vite hvor skillelinjene går blant partiene på disse politikkområdene.

"Verden står overfor enorme utfordringer med økende ulikhet som følge av sviktende styresett, klimaendringer, befolkningsvekst og økonomisk uro. Milliarder av mennesker får ikke oppfylt sine mest grunnleggende rettigheter til ernæring, utdanning, helsetjenester og inntektsmuligheter," sier Skogsholm.

Hun tror ikke folk flest er klar over hvor viktig rolle Norge kan spille i verden, særlig på områder som global helse og likestilling.

"Det har stor betydning både for oss her hjemme og i andre land hvordan vår norske regjering forvalter denne rollen," sier Skogsholm. "Det blir tragikomisk å redusere disse spørsmålene til 'ja' eller 'nei' til å bruke én prosent av statsbudsjettet på bistand. Både mediene og politikerne har et ansvar for å formidle det større bildet for velgerne. Dette handler ikke bare om 'de andre'. I en globalisert verden vil internasjonale spørsmål være avgjørende for nordmenns levekår i årene fremover," legger hun til.

Måling: Utenrikspolitikk engasjerer velgerne
Utenrikspolitikk er viktig for partivalget til nesten én million nordmenn, ifølge NUPI, som nylig har utført en undersøkelse om nordmenns holdninger til norsk utenrikspolitikk.

Undersøkelsen viser at utenrikspolitikken spiller en rolle for partivalget til 2 av 3 norske velgere. Og hele 15 prosent er mest opptatt av utenrikspolitikk. Undersøkelsen viser også at unge er mer opptatt av internasjonal enn lokal politikk.

"Men hvor blir det av de viktige utenriks- og bistandsdebattene i mediene?" spør CARE-lederen. "Er alle partiene enige? Dette krever vi å finne ut av i beste sendetid," legger hun til.

CARE-Norge startet i går en Twitter-aksjon med krav om mer utenrikspolitikk i valgdebattene under hashtaggen #UtenriksPåAgendaen. Hittil har aksjonen ikke hatt stor suksess. Men CARE har fått støtte fra flere organisasjoner i utspillet, blant annet Amnesty Norge.

Les også om FNs kritikk av den lave profilen utenriksspørsmål har fått i den norske valgkampen i denne artikkelen: "FN: Norske partier har 'diffus' utenrikspolitikk".



    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.



Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no