See also:
» 15.04.2015 - Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land
» 12.02.2014 - Norwegian får grønt lys til å flagge ut til Irland
» 10.01.2014 - Antall norske flypassasjerer doblet seg på 20 år
» 04.12.2013 - Reisetrend: Nordmenn er blitt "gjerrige og snobbete" på ferie
» 29.11.2013 - Norwegian vil operere langdistanserutene fra Barcelona
» 26.11.2013 - Miljøpartiets budsjett: 4800 kr ekstra for familietur til Syden
» 11.11.2013 - Rød løper for Norwegian i Madrid
» 30.10.2013 - Rjukan frem fra tåken, også internasjonalt











China wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Friedrichstraße i Berlin, Tyskland
© Songkran/Flickr/Kureren
Reise - Innenriks

Prisfall på fly til Europa i juli

Gjennomsnittspriser for flybilletter til Europa 2011-2013

© Kureren. Kilde: travelmarket.no
Kureren, 4. juli 2013
- Godt nytt til den som ennå ikke har bestilt flybilletter til sommerferien kontinentet: Billettprisene fra Norge til Europa er lavere enn på samme tidspunkt i fjor. Prisfallet er på opptil 24 prosent for dem som vil reise i slutten av juli.

Selv om sommerferieperioden egentlig er ganske lang, velger de fleste å ta ferie midt i juli. Og når flybillettprisene samtidig dannes gjennom etterspørsel og tilbud, vil mange oppleve det som relativt dyrt å sette kursen mot de mest populære europeiske storbyene samtidig med mange andre.

Men slik blir det ikke denne sommeren, ifølge reiselivsbransjen. Billettprisene for avreise i uke 30 (22 - 28. juli 2013) har falt betraktelig i løpet av de siste par årene. Prisfallet er størst fra Stavanger og Bergen, hvor billettene i gjennomsnitt er henholdsvis 24 prosent og 16 prosent billigere i uke 30 sammenlignet med samme uke i 2011.

Man kan for eksempel fly rimelig tur-retur fra Stavanger til København (1.456 kroner), London (1.022 kroner) og Amsterdam (1.589 kroner), og fra Bergen til Stockholm (755 kroner), London (1.046 kroner) og Berlin (1.253 kroner), viser søkemotoren travelmarket.no.

Billettprisene er gjennomsnittet av de laveste prisene for tur-returbilletter og de er inklusive skatter og avgifter, men inkluderer ikke eventuelle tillegg for bagasje, setevalg og betaling med kredittkort.

Dette relativt lave prisnivået betyr også at man i uke 30 kan få billetter for under tusenlappen fra de tre flyplassene i Oslo-området - Gardermoen, Torp, Rygge - til seks av de ti europeiske storbyene i flyprisindeksen, nemlig Berlin, København, London, Paris, Stockholm og Roma.

Også lavpriskalenderen på nettstedet til flyselskapet Norwegian bekrefter at man fortsatt kan finne svært rimelige billetter fra Oslo-området til europeiske byer i uke 30. Turer til Amsterdam, Berlin, Helsingfors, København, Riga og Tallin koster under eller rundt tusenlappen tur-retur. Byer lengre sør i Europa, som Aten, Barcelona, Lisboa, Nice, Roma og Wien er noe dyrere, og tur-returbillettene ligger på mellom 2000 og 3000 kroner.

"For et par år siden trodde man ikke at det ville være mulig å få billettprisene lenger ned. Men den stadig sterkere konkurransen og flyselskapenes effektivisering gjør det mulig for forbrukerne å fortsatt reise billig til Europa, selv om oljeprisen fremdeles er høy," konstaterer Ole Stouby, administrerende direktør i travelmarket.no.

Den som vil reise interkontinentalt i uke 30, må derimot regne med å skulle betale litt mer for billettene i forhold til samme uke i fjor. Prisene til de mest populære oversjøiske destinasjonene har i gjennomsnitt steget med opptil 15 prosent, til tross for Norwegians entré på markedet med sine ruter til Bangkok og New York.



    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.



Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no