See also:











China wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Erna Solberg presenterte statsrådene på Slottsplassen i dag
© Statsministerens kontor/Kureren
Innenriks

Norge har fått sin Høyre-FrP-regjering

Statsminister Erna Solberg og de nye statsrådene hennes på Slottsplassen

© Statsministerens kontor/Kureren
Kureren, 16. oktober 2013
- Erna Solbergs regjering ble til i ekstraordinært statsråd på Slottet i dag, med syv statsråder fra FrP og elleve fra Høyre. Nybakt finansminister Siv Jensen kunne i dag feire FrPs første regjeringsdeltakelse noensinne.

Statsrådene i Solbergs regjering var stort sett blitt lekket ut til pressen i løpet av de to siste dagene, og det var derfor ingen større overraskelser da hun i dag offentliggjorde den engelige statsrådslisten.

Regjeringen ble, i tråd med tradisjonen, presentert på Slottsplassen etter sitt første statsråd på Slottet. Der ble de møtt med stående ovasjoner av svært mange fremmøtte. Solberg og statsrådene hennes, der halvparten er kvinner, fikk blomster, presanger og positive tilrop av folkemengden.

Det er stort sett svært erfarne politikere fra Høyre og FrP som nå inntar departementene. Samtidig takket statsminister Jens Stoltenberg for seg etter åtte år og tok over rollen som leder for opposisjonen på Stortinget de neste fire årene.

Syv departementer til FrP
FrP leder nå syv departementer. Dette er i første rekke partileder Siv Jensen (44), som er ny finansminister. Jensen vil naturligvis også samarbeide ekstra tett med statsminister Solberg for å utforme den daglige politikken, men i dette arbeidet vil de to også måtte ta hensyn til samarbeidspartiene KrF og Venstre.

FrPs tidligere Oslo-representant og nestleder Ketil Solvik-Olsen (41) tar i dag over som ny samferdselsminister. Solvik-Olsen er også leder for den såkalte "liberale" fløyen i FrP. Han har tidligere vært finanspolitisk talsmann for FrP og bor nå på Bryne.

Anders Anundsen (38) fra Stavern er landets nye justis- og beredskapsminister. Han har i de siste årene ledet Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité og går inn for strengere straffer og høyere beredskap.

Som ny olje- og energiminister har vi nå trønderen Tord Lien (38), som har vært stortingsrepresentant siden 2005, men ellers stort sett har hatt lokale partiverv for FrP.

Den andre trønderen fra FrP i den nye regjeringen er Robert Eriksson (39), i stillingen som arbeids- og sosialminister. Han har ledet arbeids- og sosialkomiteen på Stortinget siden 2009.

Rogalendingen Solveig Horne (44) fra FrP har tatt over som landets nye barne-, likestilling- og inkluderingsminister. Hun har vært stortingsrepresentant for FrP siden 2005.

Til sist tar den kontroversielle Oslo-representanten Sylvi Listhaug (36) over som landbruksminister. Listhaug er opprinnelig fra Møre og Romsdal, og hun har gjort seg bemerket ved å hevde at den aktuelle landbrukspolitikken i Norge er "kommunistisk". Det kan forventes at hun vil ønske å gjennomføre store endringer i departementet, og hun møtes med stor skepsis fra næringen.

Elleve ministere fra Høyre
Ved siden av statsminister Erna Solberg, er det nå ti statsråder fra Høyre i den nye regjeringen. Som utenriksminister har Børge Brende (48) tatt over. Brende er tidligere miljøvernminister fra Bondevik-regjeringen, og han har siden den tid ledet både Norges Røde Kors og Verdens økonomiske forum. Det eneste kontroversielle med utnevnelse

Stoltenbergs regjering tok farvel i dag

© Statsministerens kontor/Kureren
n er at Brende også tar over bistandspolitikken, da den nye Solberg-regjeringen ikke får noen bistandsminister.

Høyretoppen Jan Tore Sanner (48) fra Bærum har tatt over som kommunal- og moderniseringsminister. Som tidligere finanspolitisk talsmann for Høyre og tidligere Unge Høyre-leder, tar Sanner over det som er blitt kalt et "superdepartement", der også det tidligere fornyings- og administrasjonsdepartementet er inkludert.

Stortingsrepresentant Bent Høie (42) fra Stavanger har tatt over som helse- og omsorgsminister. Han har sittet i helsekomiteen på Stortinget siden 2009 og regnes som den mest erfarne fagpolitikeren fra Høyre på dette store og viktige feltet.

Populære Torbjørn Røe Isaksen (35) fra Porsgrunn har tatt over posten som kunnskapsminister. Stortingsrepresentanten er tidligere leder av Unge Høyre og har til nå vært den arbeidspolitiske talsmannen i partiet. Røe Isaksen er regjeringens yngste medlem og får ansvaret for satsningsområdet regjeringen kaller "kunnskapsløftet".

Byrådsleder Monica Mæland (45) fra Bergen har tatt over stillingen som næringsminister. Mæland har i første rekke erfaring fra lokalpolitikken i Bergen by, men har også verv i sentralstyret i Høyre. Hun fikk bemerkelsesverdig stor applaus på Slottsplassen i dag, i det som må kunne kalles en varm velkomst.

Thorhild Widvey (57) fra Rogaland har tatt over som ny kultur- og kirkeminister. Widvey har bred politisk erfaring, og i Bondevik-regjeringen var hun statsråd både i fiskeridepartementet og utenriksdepartementet. Hun var i en kort periode og olje- og energiminister, men har lite erfaring fra kultursektoren.

Stortingsrepresentant Ine Marie Eriksen Søreide (37) fra Oslo er landets nye forsvarsminister. Hun har i siste stortingsperiode ledet forsvars- og utenrikskomiteen og var lenge favoritt til å bli utenriksminister. Den kompetente fagpolitikeren har også vært leder for Unge Høyre.

Vest-Agders fylkesrådmann Kristine Sundtoft (46) fra Lillesand har tatt over som klima- og miljøvernminister. Sundtoft er blant de nye statsrådene med minst politisk erfaring, men har tidligere vært sentral i den partiinterne "miljøbevegelsen" i Høyre, fremheves det i partiet.

Stortingsrepresentant Elisabeth Aspaker (51) fra Harstad tar over som fiskeriminister. Aspaker har sittet på Tinget siden 2005, men var også aktiv i Bondevik-regjeringen, der hun var politisk rådgiver i utdanningsdepartmentet og statssekretær i helse- og omsorgsdepartementet.

Til sist inntar Vidar Helgesen (45) en diffus stilling som statsråd ved Statsministerens kontor for "samordning av EØS-saker og forholdet til EU - og stabssjef". Helgesen overtar dermed et liknende verv som Karl Eirik Schjøtt-Pedersen hadde under Stoltenberg. Bodøværingen har tidligere vært statssekretær i utenriksdepartementet og har deltatt sentralt i fredsarbeidet på Sri Lanka.



    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.



Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no