See also:











China wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Morna regjeringskontorer: Jens Stoltenberg søker avskjed på mandag
© Arbeiderpartiet/Kureren
Innenriks

Alt klart for regjeringsskifte på mandag

Klare til å ta over, eller ikke? Siv Jensen og Erna Solberg

© Høyre/Kureren
Kureren, 11. oktober 2013
- Statsminister Jens Stoltenberg varsler at han på mandag ettermiddag vil søke avskjed for seg og sin regjering. Da er det fritt frem for Erna Solberg å installere en blåblå regjering, allerede samme dag, dersom hun blir klar i løpet av helgen.

På mandag morgen vil finansminister Sigbjørn Johnsen legge frem den rødgrønne regjeringens statsbudsjett for 2014 i det nye Stortinget. Da den påtroppende regjeringen ikke har tid til å definere et nytt statsbudsjett, vil det borgerlig dominerte Stortinget godta Johnsens budsjett. Slik er tradisjonen.

Finansministeren vil starte presentasjonen av budsjettet kl. 10.00 om morgenen. Og dette vil bli det siste regjeringen Stoltenberg vil gjøre, kommer det frem i en pressemelding fra Statsministerens kontor i dag.

"Mandag 14. oktober ca. kl. 10.40 vil statsminister Jens Stoltenberg be om ordet i Stortinget etter finanstalen, for å gi en meddelelse om at hans regjering vil søke avskjed. Regjeringens avskjedssøknad vil bli innlevert i ekstraordinært statsråd på Slottet mandag 14. oktober klokken 13.00," opplyser Stoltenberg i dag.

Det er først når Stoltenberg har søkt Kongen om avskjed, at dannelsen av en ny regjering rent formelt kan gå videre. Da vil Kong Harald vende seg til Solberg og formelt gi henne i oppdrag å danne en ny regjering. Dette vil Kongen trolig gjøre allerede på mandag.

Men det er ikke sagt at regjeringen dermed skiftes ut på mandag likevel. Det kommer an på Erna Solberg og om hun er klar til å presentere sin liste med nye statsråder allerede samme dag.

Heller ikke på Statsministerens kontor har man det helt klart for seg når Stoltenberg skal overlevere nøklene til kontor og bolig til Solberg. "Vi kommer tilbake med detaljer om regjeringsskiftet i en egen pressemelding mandag ettermiddag," heter det i en melding fra kommunikasjonssjef Trude Måseide.

Stoltenberg selv skal orientere om både avskjedssøknaden og regjeringsskiftet på en pressekonferanse kl 14.00 på mandag. Da vil han informere om avgangen hans blir umiddelbar, eller om den rødgrønne regjeringen skal videreføres i noen dager til som et forretningsministerium mens vi venter på Solbergs nye regjering.

Verken Høyre eller Fremskrittspartiet har kommet med noen klare meldinger om når de er klare til å flytte inn i regjeringskontorene. Ifølge "uavhengige kilder" som har snakket med VG, vil imidlertid ikke Solberg være klar til å presentere de nye statsrådene før på onsdag, 16. oktober. Dersom dette stemmer, noe de to partiene altså ikke vil bekrefte, kan maktovertakelsen skje samme dag eller noen dager etter.

Regjeringsskiftet vil dermed senest komme mandag 21. oktober, men kan i teorien allerede skje førstkommende mandag. Hvilken dato det til sist blir, vil bli opplyst på mandag, både under Stoltenbergs pressekonferanse og av Solberg selv.



    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.



Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no