See also:











China wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Dagens utgave av den italienske avisen Quotidiano: "De konservative allierer seg med Breivik-partiet"
© Faksimile/Kureren
Innenriks | Europa

Europeisk presse: "Rasister i regjering i Norge"

Dagens utgave av den greske storavisen Ta Nea advarer mot høyreekstremisme i Norge, Østerrike og Hellas

© Faksimile/Kureren
Kureren, 1. oktober 2013
- Fremskrittpartiets forsøk på å påvirke utenlandsk presses omtale av partiet har feilet. Igjen er en samlet europeisk presse sjokkert over at FrP vil delta i regjering. Partiet omtales igjen som "Breivik-partiet", rasistisk, populistisk og høyreekstremt.

I en lederartikkel i den ledende greske avisen Ta Nea uttrykkes det i dag stor bekymring over at det rasistiske ekstreme høyre er på fremmarsj i Europa, med Norge som siste eksempel. De høyreekstreme gjør det ikke bare bra i kriseland som Hellas, men også i de rikeste landene i Europa, påpeker Ta Nea.

Den greske avisen noterer seg at "høyreekstreme partier" er blitt en vesentlig maktfaktor i Østerrike, EU-landet med lavest arbeidsledighet, og i Norge, landet med lavest arbeidsledighet i Europa. Norske FrP omtales som "høyreekstremt" og parallellen trekkes til franske Front National og valgsuksessene til Jean-Marie Le Pen, samt Østerrikes Team Stronach.

Også andre greske medier har fått med seg at Høyre og FrP nå skal forhandle om en mindretallsregjering. Både den store avisen To Vima, samt den ledende nettavisen In, omtaler i dag FrP som "høyreekstremt" og "rasistisk" i sin dekning av regjeringsforhandlingene i Oslo. Sistnevnte medium synes dette er oppsiktsvekkende, gitt at massemorderen Breivik var partimedlem inntil 2006.

I nabolandet Tyrkia er ikke dommen mildere. Et stort utvalg tyrkiske aviser omtaler det som ser ut til å bli Norges nye regjering, og uttrykker stor skepsis overfor FrP. Avisen Dünya Bülteni titulerer at Norges nye regjering vil "inkludere rasister". Andre tyrkiske aviser beskriver FrP som enten "innvandrerfiendtlig" eller "innvandringsfiendtlig".

Holder vi oss i "Syden", er den italienske pressen igjen den mest nådeløse. Denne gang er det Quotidiano som bringer følgende overskrift: "Tøffe tider for innvandrere i Norge: De konservative inngår allianse med Breivik-partiet". Avisen påpeker at FrP er "en formasjon på den ekstreme høyresiden, rasistisk og med morderen fra Oslo og Utøya som tidligere medlem."

Men denne gangen er det også store forskjeller i hvordan italiensk presse dekker forhandlingene i Oslo, som ikke får så mye oppmerksomhet som da valgresultatet var klart. Avisen Il Post har en mer balansert skildring av partiene på den norske høyresiden, og fremhever at FrP er "mot innvandringen". Heller ikke Il Post klarer å styre unna referanser til Breiviks tidligere FrP-medlemskap

Spanske statsmedier: "Rasistisk høyreekstremt parti"
I Spania, det fremste Syden-reisemålet for nordmenn, er det derimot svært mange medier som omtaler at det går mot en Høyre-FrP-regjering i Oslo. Og omtalen av FrP i Spania, og i hele den spansktalende verden, er utelukkende negativ.

Dette skyldes en lengre nyhetsmelding fra det totalt dominerende spanske nyhetsbyrået EFE, som er både statseid og regjeringskontrollert. EFE er det desidert største pressebyrået i den spansktalende verden, og distribuerer også sine nyheter i det meste av Latin-Amerika.

Derfor er det i dag et stort antall medier i Spania og Latin-Amerika som har en nyhetssak med tittelen "De konservative og det rasistiske ekstreme høyre danner mindretallsregjering i Norge". Saken er blant annet gjengitt av den spanske statlige kringkasteren RTVE, i ABC, presseorganet til det konservative regjeringspartiet, og i aviser som El Universal i Venezuela og flere portugisiskspråklige nettaviser i Brasil.

Den mye gjengitte EFE-artikklen påpeker at det er første gang i Skandinavia at et høyreekstremt part vil få regjeringsmakt. Den beskriver FrP som "en ultranasjonalistisk gruppering med et ras

Det tyske nyhetsmagasinet Der Spiegel skriver at "høyrepopulistene" får regjeringsmakt i Norge

© Faksimile/Kureren
istisk anslag." Artikkelen gjør videre referanse til FrPs Christian Tybring-Gjedde, "som gjentok at Norge lider av en 'snikislamisering' og at innvandringen truer den norske kulturen." Også EFE minner om Breiviks tidligere FrP-medlemskap.

Tyskland og Frankrike: FrP er "høyrepopulister"
Lenger nord er dommen over Norges neste regjering noe mildere. I fransk presse er det i dag lite omtale av regjeringsforhandlingene i Oslo, selv om noen aviser omtaler det foreløpige utfallet. Courrier international referer seg til Aftenposten og skriver at Høyre vil danne regjering med FrP, "som representerer høyrepopulismen."

Det franske nyhetsbyrået AFP, det totalt dominerende byrået i den franskspråklige verden, har også publisert en relativt balansert artikkel om regjeringsforhandlingene. Her portretteres FrP som et "høyrepopulistisk" parti som "krever en ekstremt restriktiv innvandringspolitikk og massive skattekutt." AFP forventer at "populistlederen Siv Jensen" blir Norges nye finansminister, før det franske nyhetsbyrået også beskriver Breiviks FrP-medlemskap.

Også i Tyskland er det ordet "høyrepopulistene" som er gjenganger i den relativt brede dekningen av regjeringssonderingene i Norge. De tre nyhetsbyråene DPA (tysk), Reuters (britisk) og AP (amerikansk) har alle bidratt til den tyske mediedekningen av forhandlingene i Oslo. Blant annet nyhetsmagasinet Der Spiegel bruker disse kildene når det i dag beskriver FrP som populister og minner om Breiviks FrP-medlemskap.

I den venstreorienterte Berlin-avisen TAZ minner man i tillegg om Siv Jensens gjentatte uttalelser om "snikislamisering", og hevder at det var dette som trolig førte til at de potensielle koalisjonspartnerne Venstre og KrF "åpenbart fikk kalde føtter." Også TAZ antar at Jensen blir Norges neste finansminister.

Den seriøse og velansette Hamburg-avisen Die Zeit uttrykker like sterk skepsis i en kort artikkel med tittelen "Høyrepopulistene skal være med å regjere i Norge". Allerede i innledningen gjøres det oppmerksom på at det er snakk om partiet der Breivik var medlem.

I den engelsktalende pressen er det også ordet "populister" som går igjen. Det ledende britiske nyhetsbyrået Reuters, som gjengis i medier verden over, beskriver i dag FrP som et populistisk og innvandringsfiendtlig parti. Også Reuters minner om både Breiviks tidligere medlemskap og Siv Jensens famøse ordkonstruksjon "snikislamisering".

Selv utenfor Europa skrives det om Norges neste regjering. Mye er basert på meldingene fra EFE, AFP og Reuters. I den libanesiske avisen L'Orient-Le Jour påpekes det for eksempel at Høyre vil danne regjering sammen med FrP, "den populistiske høyresiden, og at de har forpliktet seg til å stramme inn på innvandringspolitikken."

Og i Russland og Ukraina rapporteres det i flere medier at "Breivik-partiet" nå kommer til makten i Norge. I den russiske avisen Utro heter det allerede i tittelen at "Breiviks kollegaer kommer til makten". Og i den ukrainske nettavisen UApress påpekes det at "Breiviks tidligere parti kommer i regjering."



    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.



Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no