See also:











China wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Statsminister Jens Stoltenberg på Arbeiderpartiets valgvake
© Arbeiderpartiet/Kureren
Innenriks

Stoltenberg varsler sin avgang i oktober

Norges neste statsminister, Erna Solberg, under Høyres valgvake

© Kureren
Kureren, 9. september 2013
- Statsminister Jens Stoltenberg varslet i kveld at han vil be om å bli avløst etter å ha lagt frem statsbudsjettet i oktober i år. Statsministeren gratulerte Høyre-leder Erna Solberg med valgseieren og lovte at Arbeiderpartiet ville bli en "ansvarlig" men maktsøkende opposisjon.

Statsministeren varslet regjeringens avgang under Arbeiderpartiets valgvake kort tid etter klokken 2300 i kveld. Først skulle regjeringen imidlertid legge frem statsbudsjettet i oktober. Deretter ville han søke avskjed og levere stafettpinnen til Erna Solberg.

"Jeg vil takke Erna Solberg for en saklig og god valgkamp," sa Stoltenberg til partimedlemmene. "Og jeg skal love at vi skal komme tilbake som en ansvarlig opposisjon i Stortinget," la han til. Talen ble også fulgt på valgvakene til de andre partiene, og hos de borgerlige førte kunngjøringen til stor jubel og applaus.

Regjeringen trekker dermed konklusjonen av å ha tapt sitt flertall i dagens valg etter åtte år ved makten. Arbeiderpartiet lå ved dette tidspunktet an til å få 30,9 prosent av stemmene og forbli landets klart største parti. Men med SV på 4,0 prosent og Senterpartiet på 5,8 prosent var regjeringsflertallet tapt. De borgerlige partiene så ut til å få 97 mandater, mot kun 71 mandater for de rødgrønne regjeringspartiene.

Landets kommende statsminister ble mottatt med ellevill trampeklapp på Høyeres valgvake. Solberg minnet om at Høyre har klatret fra noe over 10 prosent på målingene for noen år siden, til et formidabelt valgresultat på hele 27,3 prosent. "Dere har vært med på å skrive historie!" sa en begeistret Høyre-leder i møte med sine støttespillere.

Solberg var også sjenerøs og takket Stoltenberg for utført arbeid og hans rolle for å samle nasjonen i tøffe tider. Hun minnet om det store ansvaret det var å lede landet og uttrykte sin "respekt" for den utgående statsministeren.

Men hun lovte også at Høyre nå skulle følge opp mandatet fra velgerne og sørge for at det ble dannet en ny, borgerlig regjering. Høyre-lederen hadde allerede snakket med lederne for Fremskrittspartiet, KrF og Venstre og invitert til regjeringsforhandlinger. "Dette har vært en fantastisk kveld, og fortsettelsen kommer," lovte Solberg.



    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.



Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no