See also:











China wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Nordmenn i utlandet: Fra 17. mai-feiringen på Tenerife (Spania)
© Amb. i Madrid/UD/Kureren
Innenriks

Fredag stenger valgurnene i utlandet

Kureren, 29. august 2013 - Nordmenn bosatt i utlandet eller på et utenlandsopphold har bare tiden og veien for å rekke å stemme ved Stortingsvalget. Norges ambassader og konsulater tar imot de siste stemmesedlene på fredag (30. august).

Det er om lag 165.000 nordmenn bosatt i utlandet, ifølge Statistisk Sentralbyrå men det er uvisst hvor mange av disse som er stemmeberettigede. Det føres heller ingen statistikk over hvor mange nordmenn som benytter seg av sjansen til å stemme ved utenriksstasjonene, da alle stemmene registreres i den kommunen i Norge velgeren sist var bosatt i.

Likevel antas det generelt at utenlandsstemmene har en stor betydning og er av et stort volum. Det er nemlig ikke kun nordmenn bosatt i utlandet som kan stemme på utenriksstasjonene, det gjelder også dem som oppholder seg midlertidig i utlandet. Men åpningen for å stemme i utlandet er kort, og vinduet er i ferd med å stenges.

Ifølge valgportalen til kommunaldepartementet, må velgere som er i utlandet på valgdagen den 9. september skynde seg og forhåndsstemme ved en norsk utenriksstasjon i løpet av åpningstiden på fredag. "Dette gjelder både for velgere som er bosatt i utlandet, og velgere som oppholder seg midlertidig i utlandet," skiver departementet.

Det er mulig å forhåndsstemme på de fleste norske utenriksstasjoner, det vil si ambassader, generalkonsulater og konsulater. Utenriksstasjonene vil i stor grad ha vanlig åpningstid, hvilket i de fleste tilfeller betyr at fristen for å stemme går ut relativt tidlig på fredag for nordmenn i utlandet. I Spania stenger for eksempel de fleste konsulatene allerede kl 1300 på fredag.

Grunnen til at fristen for å forhåndsstemme er såpass knapp er at stemmesedlene fra de norske utenriksstasjonene fysisk skal transporteres til Norge, der de fleste så skal innordnes til rett kommune.

Velgere som møter opp på en norsk utenriksstasjon skal ha med seg legitimasjon, ikke valgkort, opplyser departementet.

Brevstemmer som siste utvei
Ifølge kommunaldepartementet er det også mulig for velgere i utlandet å brevstemme. For brevstemmer er det ikke en konkret frist, men som det heter fra departementet, du er "selv ansvarlig for å stemme så tidlig at stemmen kommer frem til riktig kommune innen valgdagen mandag 9. september kl. 21."

Du kan laste ned formularet for å brevstemme på denne lenken (pdf-fil) direkte til kommunaldepartementet.



    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.



Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no