See also:











China wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Valglokale: Etter to uker har én av tolv forhåndsstemt
© Kommunal- og regionaldepartementet/Kureren
Innenriks

Én av 15 har allerede forhåndsstemt

Kureren, 28. august 2013 - Én av 15 av de stemmeberettigede har allerede utført sin valgplikt, ifølge ferske tall kommunaldepartementet. Det er særlig i de tolv kommunene som har forsøk med stemmegivning via Internett at andelen forhåndsstemmer er særlig høyt, antyder tallmaterialet.

Etter to uker med forhåndsstemming var det søndag 25. august ved midnatt registrert 197.953 forhåndsstemmer på papir. Når tidligstemmer og antall velgere som har stemt via Internett inkluderes, betyr dette at totalt 237.638 velgere hittil har stemt, ifølge departementet.

Det er rundt 3.641.000 stemmeberettigede ved stortingsvalget. Dermed har én av 15 allerede avgitt sin stemme. Dersom vi regner med en valgdeltakelse på totalt 75 prosent, noe som er typisk for de siste stortingsvalgene, har én av 12 av dem som faktisk kommer til å stemme allerede gjort det.

Dette er første gang departementet kan rapportere daglig på antall stemmegivninger. Dette skyldes at alle norske kommuner har tatt bruk et nytt elektronisk valgadministrasjonssystem. "Departementet vil derfor jevnlig offentliggjøre tall for mottatte forhåndsstemmer fram mot valget," annonseres det i dag.

Derfor er det heller ikke sammenliknbare tall for tidligere stortingsvalg, der kun det totale antall forhåndsstemmer er blitt alt opp, ikke antallet etter to uker med forhåndsstemming. Ved stortingsvalget for fire år siden var det totalt 654.000 som forhåndsstemte.

Internettvalg kan gi høyere deltakelse
I år gjøres det forsøk med stemmegivning via Internett i tolv kommuner, blant dem Bodø, Fredrikstad, Hammerfest, Larvik og Ålesund. Det er totalt 250.000 potensielle velgere i disse kommunene, og kommunaldepartementet håper at tiltaket vil kunne føre til økt valgdeltakelse.

Og tallene fra de foreløpige forhåndsstemmene kan antyde at tiltaket virker. Nesten 40.000 av de forhåndsstemmende velgerne har stemt via Internett eller er tidligstemmer. Det kan tyde på at nesten én av seks har forhåndstemt i de kommunene der prøveprosjektet med nettvalg utføres.

Kommunaldepartementet opplyser at velgerne kan forhåndsstemme frem til og med fredag 6. september. "Det er mulig å forhåndsstemme i hvilken som helst kommune i hele landet," legges det til.



    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.



Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no