See also:











China wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Fremskrittspartiets Per Sandberg og Siv Jensen forsvarer innvandringsforslagene
© Frode M. Stie/FrP/Kureren
Innenriks

FrPs innvandringsforslag "bryter med menneskerettene"

Sjokkert: SVs Heikki Holmås

© Heikki Holmås/Kureren
Kureren, 22. august 2013
- Det kommer sterke reaksjoner på Fremskrittspartiets "interne" innvandringsrapport, som blant annet foreslår å se bort fra internasjonale konvensjoner. De borgerlige partiene sier seg uenige, mens regjeringspartiene kritiserer "angrep mot grunnleggende menneskerettigheter".

Fremskrittspartiet kaller det "bærekraftutvalget". Dette er gruppen som skulle foreslå endringer i innvandringspolitikken på det grunnlag at innvandringen ikke lenger er "bærekraftig", ifølge partiledelsen.

Rapporten fra FrPs "bærekraftutvalg" ble i går lekket til 'NRK', og har deretter skapt politisk rabalder. Det er uvanlige forslag partiets innvandringspolitikere har samlet seg om. Per Sandberg, Per Willy Amundsen og Christian Tybring-Gjedde, alle kjent som "hauker" i FrP, er de mest sentrale forslagsstillerne i rapporten.

Blant tiltakene som foreslås for drastisk å minke innvandringen til Norge er å reforhandle eller sette til side FNs Flyktningkonvensjon. Utvalget foreslår store innstramminger i retten til familiegjenforening, også til å ta med seg sin utenlandske ektefelle til Norge. Kun norske statsborgere skal få utbetalt midler fra Folketrygden. Videre må innvandrere jobbe og betale skatt i ti år og ha plettfri vandel for å kunne søke om norsk pass. Dessuten skal foreldre til barn som ikke snakker godt nok norsk når de begynner i skolen straffes.

Borgerlig skepsis
Ingen av FrPs potensielle regjeringspartnere etter valget er spesielt begeistret for innholdet i rapporten. Høyre-leder Erna Solberg sa i dag til 'Aftenposten' at hun ikke generelt ville avvise alle forslagene. Men hun reagerte spesielt på kravet om norsk statsborgerskap for å bli medlem i Folketrygden og ytterligere innstramninger i retten til familiegjenforening. Ifølge Solberg var disse forslagene "lite gjennomtenkt".

Venstre og KrF tar sterkere avstand fra FrPs innvandringsønskeliste, selv om lederne i begge partiene har forholdt seg tause til forslagene i dag. Talsmenn for partiene fremhever at de står for en helt annen

Opprørt: Generalsekretær i NOAS, Ann-Magrit Austenå

© NOAS/Kureren
innvandringspolitikk.

"Kulturelt bærekraftig innvandring"
Helseminister Jonas Gahr Støre fra Arbeiderpartiet var i dag mer kraftfull i sin kritikk av FrP-forslagene. I et intervju med 'NRK' sier Støre at heller ikke Arbeiderpartiet fullstendig vil avvise alle forslagene, men at han tar avstand fra selve utgangspunktet for FrP-rapporten. Selve begrepet "kulturelt bærekraftig innvandring" er uholdbart, understreker Støre.

Støre påpeker at FrP gjennomgående "har en mistenksomhetskultur" overfor utlendinger. Kulturen i partiet på høyrefløyen tilsa at FrP ikke ville anerkjenne "at folk med ulik bakgrunn faktisk gir gode bidrag til landet vårt," sier Støre.

Det kraftigste oppgjøret med FrPs holdninger til innvandrere fra de politiske partiene var det Heikki Holmås fra SV som sto for. "FrPs innvandrerrapport er det sterkeste angrepet på folks grunnleggende rettigheter jeg har sett i hele mitt politiske liv," sier utviklingsminister Holmås.

"FrP går med denne rapporten inn og angriper alminnelige rettigheter som folk har. Hvis en norsk jente for eksempel gifter seg i Australia, så skal ikke ektefellen få lov til å bosette seg i Norge. Jeg mener dette er grove angrep på nordmenn og andre folk som bor i Norge sine rettigheter, og jeg synes det er stygt," sier en opprørt Holmås.

"Barn med norsk far og utenlandsk mor får, med FrPs forslag, ikke lenger arve fars statsborgerskap. Blir en utenlandsk arbeidstager skadet mens hun arbeider i Norge, legger FrP opp til at hun kan bli kastet ut av landet hvis hun ikke har et eget privat oppspart fond som dekker sykehusregningen. Dette er hjerterått og svært alvorlig," legger Holmås til.

"Bryter med menneskerettighetene"
Utviklingsministeren får støt

Reagerer: Arbeiderpartiets Jonas Gahr Støre

© Arbeiderpartiet/Kureren
te fra Norsk organisasjon for asylsøkere (NOAS), som i dag kaller forslagene for uansvarlige og urealistiske. NOAS-leder Ann-Magrit Austenå sier i en pressemelding at FrP-politikerne "nå er klare på at de ønsker en politikk som går på tvers av internasjonale menneskerettighetskonvensjoner."

"Forslagene FrP presenterer er ikke bare ulovlige etter dagens konvensjonsforpliktelser og helt urealistiske. De innebærer også en enorm ansvarsfraskrivelse. Norge tar i dag en veldig liten del av ansvaret for verdens flyktninger, og kan ikke dytte en enda større del av byrden over på dem som allerede bidrar mest," sier Austenå.

"Helt nødvendige forslag"
Fremskrittspartiet, på sin side, har i dag forsvart arbeidsgruppens rapport. "Vi er opptatt av å snu alle steiner nettopp for å stramme inn det norske regelverket på en ordentlig måte," sier partileder Siv Jensen. Hun understreker at forslagene fortsatt ikke er vurdert som partiets politikk, men er likevel glad for at de nå diskuteres i offentligheten.

Per Sandberg hevder derimot at forslagene blant annet han selv står bak er helt nødvendige på grunn av sterkt økende utgifter som er forbundet med innvandringen til Norge. Han mener også det er oppsiktsvekkende at ikke andre partier og medier har vært villig til å ta debatten om den fremtidige økonomiske utfordringen i dagens innvandringspolitikk.

"FrP tar utfordringene på alvor, og er villig til å gå inn i problematikken. De andre partiene er tyst. Det viser at et sterkt FrP er nødvendig for å få strammet inn asyl- og innvandringspolitikken i Norge," konkluderer Sandberg.

Les om Kurerens syn på forslagene i denne lederartikkelen: "Leder: FrP ikke modent for regjeringsmakt".



    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.



Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no