See also:











China wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Blåblått flertall: Siv Jensen og Erna Solberg
© Eirik Helland Urke/Norske Mediedager/Kureren
Innenriks

Måling: Blåblått flertall styrkes tross AP-fremgang

Under sperregrensen? SVs Audun Lysbakken og Senterpartiets Liv Signe Navarsete

© Senterpartiet/Kureren
Kureren, 16. august 2013
- Arbeiderpartiet er mest i medvind blant partiene på Tinget, ifølge NRKs nye partimåling. Men det hjelper lite for de rødgrønne når både SV og Senterpartiet ligger an til katastrofevalg, der begge ifølge målingen havner under sperregrensen.

Høyre kan glede seg over å forsvare posisjonen som Norges største parti på NRKs siste måling, offentliggjort i dag. Erna Solberg kan notere en liten fremgang på 1,3 prosentpoeng i forhold til i begynnelsen av august, og klarer å etablere Høyre på stolte 31,1 prosent i målingen, som ble utført av Norstat mellom 14. og 15. august.

Dermed ser det også ut til at Høyre klart vinner maktkampen på borgerlig side om å bli det dominerende partiet. Fremskrittspartiet går sterkest tilbake på målingen, med 3,1 prosentpoeng, og ligger nå på en oppslutning på 17,8 prosent. Dersom dette blir valgresultatet, gir det et fortsatt klart blåblått flertall, med Solberg som soleklar statsministerkandidat og Siv Jensen på annenfiolin.

De borgerlige småpartiene vil ikke være nødvendige for en regjeringsdannelse, og vil med sin reduserte størrelse heller neppe ønske å delta i en regjering totalt dominert av Høyre og FrP. KrF ligger stabilt på 5,6 prosent i NRKs måling, mens Venstre har en fremgang på 0,7 prosentpoeng som fører partiet akkurat over sperregrensen på 4 prosent.

Rødgrønn undergang
Men NRK-målingen er mest dramatisk for de rødgrønne regjeringspartiene. Dersom målingen skulle bli valgresultatet ville det rødgrønne regjeringsalternativet nemlig sluttet å eksistere. Verken SV eller Senterpartiet ligger an til å klare å komme over sperregrensen på målingen, og ville dermed bli nærmest eliminert på Stortinget.

SV gjør sin dårligste måling noensinne og er ifølge Norstats tall halvert i løpet av de siste to ukene. Med en oppslutning på kun 2,5 prosent ville partiet bare klart å få ett direktemandat inn på Stortinget, nemlig nåværende bistandsminister Heikki Holmås, som er SVs listetopp i Oslo. Partileder Audun Lys

God valgkamp: Statsminister Jens Stoltenberg åpner valgkampen i Moss

© Arbeiderpartiet/Kureren
bakken synes sjanseløs dersom målingen skulle slå til.

SV, som i de siste årene først og fremst har profilert seg som et miljøparti, ser særlig ut til å tape store velgergrupper til Miljøpartiet de grønne (MDG), som synes å ha større troverdighet blant miljøengasjerte velgere. MDG gjør en rekordmåling og ligger an til å få 3,6 prosent av stemmene, like under sperregrensen.

Mens SV har ligget rundt sperregrensen på flere målinger, må tallene fra NRK komme som et ekstra stort sjokk på Senterpartiet. Partiets oppslutning synker med hele 2,0 prosentpoeng og havner like under sperregrensen med en målt oppslutning på 3,7 prosent. Kun partileder Liv Signe Navarsete, som listetopp på for partiet i Sogn og Fjordane, ligger i så fall an til å vinne et direktemandat.

Med disse krisemålingene for SV og Senterpartiet hjelper det lite at statsminister Jens Stoltenberg synes å ha funnet valgkampformen og vinner tilbake mange av Arbeiderpartiets tradisjonelle velgere. Arbeiderpartiet kan vise til en solid fremgang på 2,6 prosent på målingen og ligger nå an til å få 28,9 prosent av stemmene. Og selv om fremgangen skulle fortsette, vil Arbeiderpartiet ikke kunne klare å slå det blåblå flertallet på egenhånd uten stortingsgrupper fra SV og Senterpartiet.

Men målingen viser også at det er store bevegelser i velgermassen nå som valgkampen har startet. Norstat påpeker også at feilmarginen i målingen ligger på mellom 0,7 og 3,4 prosent, noe som betyr store utslag for de fem små partiene som er i nærheten av sperregrensen: KrF, Senterpartiet, SV, Venstre og MDG. Valget er dermed fortsatt åpent.

Se også Kurerens lederartikkel: "Leder: Hvorfor SV (likegodt) kan forsvinne fra norsk politikk".



    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.



Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no