Flere saker om Mosambik:
Nyhetsside, Mosambik 
Arkiv, alle saker om Mosambik 
Mosambik
Politikk
Frelimo går tilbake ved lokalvalget i Mosambik

SANF/Kureren - Regjeringspartiet Frelimo har vunnet i de fleste av de 53 distriktene der det er blitt holdt lokalvalg, men et nytt opposisjonsparti gjorde betydelige fremskritt i sentrale strøk av Mosambik. Valget gikk fredelig for seg på tross av ny strid mellom borgerkrigspartene.
Mosambik
Politikk
Konflikten i Mosambik biter seg fast

Kureren - Det spøker for lokalvalgene den 20. november i Mosambik etter at konflikten mellom de gamle borgerkrigsmotpolene Renamo og Frelimo brøt ut igjen for to uker siden. Renamo nekter å stille lister ved valget, og de to topplederne krangler om hvor de eventuelt kan møtes.
Mosambik
Politikk
Mosambik på randen av ny borgerkrig

Kureren - Etter 20 års fred og deltakelse i den demokratiske prosessen har den tidligere geriljagruppen Renamo i dag sagt opp våpenhvileavtalen i Mosambik. Hovedkvarteret til Renamo-leder Afonso Dhlakama skal ha blitt angrepet og partiet hevder at regjeringstyrker prøvde å drepe ham.
Økonomi
Mosambik har fortsatt borgerkrigsgjeld til Russland

Kureren / Savana - Mens Mosambik har klart å forhandle seg til en gjeldssletting hos vestlige kreditorer, inkludert Norge, skylder landet fortsatt 800 millioner kroner til Russland. Lånene ble gitt Mosambik for å finansiere den 16 år lange borgerkrigen.
Kultur | Reise
Reisemål: Afrikas ukjente karnevaler

Kureren / afrol News - Det feires karneval i flere afrikanske land, men disse er lite internasjonalt kjent. På Kapp Verde, i Angola, Guinea-Bissau og Mosambik har karnevalet lang tradisjon, men også nykommere som Seychellene kan by på en forrykende fest tilpasset turister.

Toppsaker nå
Det er ikke publisert artikler i denne seksjonen enda.


Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no