Mer om Peru i Kureren:
» Forsiden 
» Arkivsiden 
Toppsaker nå
Det er ikke publisert artikler i denne seksjonen enda.

Peru, toppsaker
» Peru oppdages som gourmetland
» Peru forbereder eksport av marsvinkjøtt til Norge
» Peru overgår Colombia i dyrking av koka
» Eiendomsmegler river 4.000 år gammel pyramide i Peru
» Maisdyrkingen var opphavet til høykulturene i Peru
» Rekordtilbakegang av isbreer i Andesfjellene


Kultur | Reise
Peru oppdages som gourmetland

Kureren, 10. april 2015 - Det latinamerikanske kjøkkenet er ikke viden kjent for sine store høyder. Hittil. For ett av de nye in-kjøkkenene er nemlig det peruanske, skal man tro "hemmelige tips" i reiselivets bransjemedier.
Samfunn
Peru forbereder eksport av marsvinkjøtt til Norge

Kureren, 17. oktober 2013 - I Norge er marsvin mest kjent som et koselig kjæledyr. Men i andre deler av verden, særlig deler av Sør-Amerika, er marsvinkjøtt en delikatesse. Nå forbereder peruanske marsvinprodusenter eksporten av marsvinkjøtt til det norske markedet.
Samfunn
Peru overgår Colombia i dyrking av koka

Kureren, 25. september 2013 - Peru er blitt landet med mest kokadyrking i verden, og har dermed gått fordi nabolandet Colombia, viser nye tall fra FN. For mens stadig nye arealer har blitt tatt i bruk for å dyrke koka i Peru, er dette blitt kraftig redusert i Colombia
Kultur | Viten
Eiendomsmegler river 4.000 år gammel pyramide i Peru

Kureren, 5. juli 2013 - En 4.000 år gammel pyramide fra prekolombiansk tid i Peru har blitt rasert av gravemaskiner. Ifølge kulturdepartementet i Peru, er de skyldige en eiendomsmegler som var nabo til pyramiden, og et byggefirma. Begge er allerede tiltalt for hærverket.
Viten
Maisdyrkingen var opphavet til høykulturene i Peru

Kureren, 4. mars 2013 - Høykulturen i Andesfjellene har hittil blitt sett på som et unikt unntak i verdenshistorien, som visstnok oppsto før jordbruket ble innført. Men nå har forskere funnet spor av maisdyrking for over 5000 år siden, noe som "normaliserer" Perus historie.
Viten
Rekordtilbakegang av isbreer i Andesfjellene

Kureren, 14. februar 2013 - I løpet av 30 år har isbreene i Andesfjellene gått tilbake mellom 30 og 50 prosent, viser målinger gjort denne sesongen. Forskere snakker om "spektakulære" klima- og landskapsendringer.

Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no