Om KurerenOm mediet Kureren.no
 
Om Kureren.no

Kureren er en uavhengig, norsk, digital dagsavis med hovedfokus på utenriksnyheter og analyse. Kureren opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklameplakaten.

ISSN: 1894-1915

Ansvarlig redaktør:
Rainer Chr Hennig

Kommersiell drift:
Pablo Gracia Sáez

Kureren har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider, selv om det lenkes til disse.

Språknorm på Kureren.no

Vi ønsker å ha en høy, språklig standard på Kureren.no. Og når det selvsagt likevel vil komme mange mer eller mindre pinlige feil på trykk, skyldes det både vår ufullkommenhet og vårt tidspress. Ha oss unnskyldt eller si fra når vi ikke lever opp til målene våre!

Primærspråket på Kureren.no er bokmål, men mediet er vidåpent for innlegg på nynorsk fra våre lesere og kommentatorer. I den grad vi bruker skriftlige (ikke muntlige) kilder på nynorsk, vil vi etter beste evne også publisere artikler på nynorsk. Vårt forhold til målform og varianter er pragmatisk og ikke-ideologisk.

Særegenheter
Vi har noen språklige særegenheter på Kureren.no som skiller seg fra språknormen ellers i presse-Norge. Dette gjelder særlig hvordan vi formulerer overskrifter og hvordan vi merker sitater. Begge disse særegenhetene er basert på bevisste kvalitetsvalg.

Du vil merke at overskriftene på Kureren ikke er som i så å si alle andre medier i Norge. En typisk norsk overskrift kan lyde "Hevder det var terrorisme". Merk at subjektet mangler i overskriften. Dette er, etter vårt syn, en overdrevent tabloid måte å presentere nyheter på, og du vil stort sett bare finne den i Norden og blant ekstremt tabloide aviser utenfor Norden. Hvem hevder det var terrorisme? Dette vil du få vite umiddelbart i den litt lengre overskriften på Kureren, akkurat som i El País, Süddeutsche Zeitung, Le Monde, The Guardian og Washington Post.

Måten norske medier merker sitater på, er etter vår mening også både tabloid og useriøs. Inngangen til sitatet markeres med en tankestrek (-), mens utgangen til sitatet ikke markeres i det hele tatt. Du som leser vet med andre ord aldri hvor sitatet slutter og hvor refleksjonene til journalisten begynner. Denne uskikken finner man kun i Norge og Sverige, ikke i Danmark og videre sørover.

På Kureren, som i aviser verden rundt, bruker vi derfor vanlige anførselstegn (i vårt tilfelle: " ") når vi merker et sitat. Det gjelder naturligvis også i overskrifter. For sitat i sitat bruker vi enkle anførselstegn (' ').

Typografer og purister vil, trolig med rette, hevde at sitattegnene « og » ("gåseøyne") er riktigere og ryddigere på norsk, og at anførselstegnene "" i praksis er en "trist" skrivemaskinløsning. Men disse sitattegnene er utvilsomt i gang med å bli normen, også i Norge, ikke minst fordi de er de enklest tilgjengelige også på norske tastaturer. De er dermed både ikke til å misforstå for lesere og praktiske for skribentene.

Skriv bidrag!
Vi er derfor takknemmelige dersom du holder deg til språknormen vår når du ønsker at Kureren.no skal publisere et bidrag fra deg. Jo mindre redigeringsarbeid du gir oss, jo mer sannsynlig er det at vi vil bruke bidraget ditt. Les mer om hvordan du kan bidra med din fagkunnskap og dine analyser på denne siden.Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no