Om Kureren
 

Bli leserkorrespondent!

Bor du i Beograd og har observert en overraskende livskvalitet i Serbia? Er du ofte i Addis Ababa og har oppdaget lykken i denne vibrerende byen? Har du nettopp flyttet til Tokyo og er full av undring over hvordan ting fungerer i Japan? Har du bodd lenge i Caracas og vennene dine der har et helt annet synspunkt på situasjonen i Venezuela enn det du leser i norske medier? Holder du til i New York og opplever kulturlivet der fra innsiden? Eller er du på et helt annet sted der det har brutt ut uro?

Og du har lyst til å fortelle om det du opplever? Da vil vi i Kureren gjerne høre fra deg. Vi søker nemlig leserkorrespondenter fra hele verden!

Hva kreves det av meg?
I utgangspunktet kreves det ikke noe av deg, kun at du har lyst til å formidle dine opplevelser. Som leserkorrespondent kan du sende oss et korrespondentbrev én gang, eller du kan skrive oss med jevne eller ujevne mellomrom. Du forplikter deg ikke til noe.

Etter nærmere avtale, altså kun dersom du er enig, vil vi til tider kunne kontakte deg (per e-post) og spørre om dine meninger, observasjoner og inntrykk fra det stedet du oppholder deg.

Betingelser
Som leserkorrespondent gir du oss fulle og eksklusive rettigheter til fritt å publisere og distribuere det du har skrevet vederlagsfritt. Du gir oss også rett til en lett redigering av brevet ditt (for å passe inn i Kurerens format og stil). Korrespondentbrevet vil selvsagt offentliggjøres under ditt navn, men opphavsretten tilfaller Kureren.

En videre betingelse for å være leserkorrespondent er at du ikke oppsøker potensielt farlige eller utsatte situasjoner for å skrive for Kureren. Husk at du ikke opptrer på vegne av Kureren, og at du dermed ikke nyter godt av en posisjon som journalist der du bor. Du skal altså ikke drive noen form for journalistikk eller oppsøkende virksomhet for å poste et leserkorrespondentbrev. Det er dine hverdagsobservasjoner vi er ute etter, og kun dem!

Er du på et urolig sted, følg normale råd fra UD og lokale myndigheter. Dersom du vil hjelpe oss med å rapportere om urolighetene, ikke oppsøk dem, men kom deg i sikkerhet og snakk med dem rundt deg!

Ja, jeg vil bli leserkorrespondent! Hva gjør jeg?
Det beste er om du setter deg ned og skriver et leserkorrespondentbrev med det samme! Bidraget ditt, gjerne med bilder, sender du til debattredaksjonen. Merk e-posten med "Leserkorrespondent" - da får den prioritet på desken hos oss.

Før du skriver, er det noen retningslinjer som er nyttige. Hold deg til mellom om lag 500 og 2.000 ord (mellom 3.000 og 12.000 tegn). Hold deg til emner vi dekker (ikke kjendiser og sport, for eksempel, se mer om vår dekning her). Sender du oss et bilde, må du forvalte opphavsretten til det. Et bilde av deg hadde også vært en stor fordel, men er ikke et absolutt krav.

Det er derimot et absolutt krav at du opplyser Kureren om hvilke bindinger du har. Det vil først og fremst si hvem du jobber for, men kan også innebære andre steder der du er aktiv (organisasjoner, eierskap, styreverv, osv.). Dette er kun for å vite at rollene som korrespondent og andre verv ikke blandes. Vi trenger ingen liste over dine engasjementer, kun en indikasjon om hvor det kan oppstå interessekonflikter.

Etter å ha lest ditt første korrespondentbrev, tar vi kontakt med deg og lar deg vite når (om) det publiseres. Da kan vi også enes om og hvordan vi skal opprettholde kontakten.

Kureren-lesere vet mer. Derfor ser vi frem til å få post fra deg, lese om dine opplevelser og videreformidle dem til våre lesere!


Mvh, redaktøren




Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no